Pesuohjeet

Tärkein sääntö on, että farkkuja ei saa pestä liian usein. Sen sijaan farkkuja kannattaa tuulettaa.

Farkut päästävät pesussa väriä ja niiden väri haalistuu. Jos haluat säilyttää farkuissasi hyvän värin mahdollisimman kauan, älä siis pese niitä liian usein. Kulutuksilla ja erilaisilla pesuilla käsitellyt farkut eivät ole niin arat pesemisen suhteen, siitä huolimatta sellaisetkin kannattaa pestä vasta tarvittaessa.

Monet hyvin tummaksi värjätyt denim-kankaat kuivavärjäävät ennen ensimmäistä pesua, miksi uudet farkut on hyvä pestä ennen käyttöönottoa – joko erikseen tai samanväristen vaatteiden kanssa.

Pese farkut nurinpäin käännettynä, vetoketju kiinni ja nappi auki, jottei napinreikä pääse venymään.

Käytä rauhallista pesuohjelmaa (hienopesu tai lyhyin mahdollinen pesuohjelma) kevyellä linkouksella. Täytä pesukone vain puolilleen, jotta farkuilla on liikkumatilaa ja ne puhdistuvat kunnolla.

pesumerkki_30Useimpiin farkkuihin on merkitty pesulämpötilaksi 40 astetta mutta suosittelen siitä huolimatta korkeintaan 30 astetta. Lämmin vesi irrottaa väriä huomattavasti enemmän ja kutistaa housuja, lisäksi liian voimakas pesuohjelma saattaa aiheuttaa kulumia ja muita jälkiä.

Suosi nestemäisiä tekstiilin pesuaineita, jotka eivät sisällä valkaisuaineita. Älä annostele pesuainetta liikaa! Kaikki Nimmin farkut sisältävät elastaania, joten elastaania haurastuttavaa huuhteluainetta ei pidä käyttää.

Tämän jälkeen onkin kuivatuksen vuoro. Käännä farkut oikeinpäin, venytä lahkeet ja silota mahdolliset rypyt käsin.  Ripusta kosteat farkut vyölenkeistä henkariin kuivumaan tai kuivata ne tasaiselle alustalle levitettyinä. Älä laita farkkujasi kuivausrumpuun tai -kaappiin kuivumaan.

Pesukonevalmistaja gorenje.fi sivuilta löytyy lisäksi seuraavanlainen vinkki:

”Lisää etikkaa

Tässä on vinkki John Waynen, Lucky Luken ja muiden hyvännäköisten lehmipoikien kunniaksi, jotka näkevät punaista, kun heidän cowboy-housunsa haalistuvat pesussa. Vältät sen liottamalla housuja puolisen tuntia 5 litrassa vettä, johon on lisätty 4 kukkuraruokalusikallista etikkaa. Sen jälkeen ne pestään pesuohjeen mukaan. Etikka säilyttää värit kankaassa. Muista ohje myös, jos pidät enemmän nykyaikaisemmista kankaista, kuten twillhousuista, joista on saatavana useita eri värejä. Etikalla on sama vaikutus niihin.”

Tämä vaikuttaa ihan kokeilemisen arvoiselta jutulta!

Pesuohjeet lyhyesti

  1. Pese farkut vasta kun ne ovat likaiset
  2. Käännä farkut nurinpäin
  3. Lyhyt pesuohjelma 30 astetta, kevyt linkous
  4. Ei liikaa pesuainetta, huuhteluainetta ei lainkaan
  5. Käännä farkut oikeinpäin, venytä lahkeet ja ripusta kuivumaan

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.