Nimmin tarina

Nimmin tarinan voi sanoa alkaneen jo vuonna 1984, kun nuorena naisena aloitin uuden elämän muuttamalla vauraaseen Skooneen, Etelä-Ruotsiin. Tyttäreni Linnéa syntyi 1987 ja elämä kulki ylä- ja alamäkeä, kuten se meillä kaikilla kulkee. Kesäkuussa 1999 Linnéalla todettiin akuutti myelooinen leukemia, AML. Hyvä ja turvallinen elämämme romahti hetkessä. Hoidot kestivät 6 kuukautta ja sen jälkeen odoteltiin 5 vuotta, uusiutuuko tauti vai ei. Luojan kiitos ei. Linnéa on tänään 34-vuotias terve nuori aikuinen, jolla on arvot kohdallaan.

Minunkin arvoni kirkastuivat noiden vuosien aikana. Ja pikkuhiljaa alkoi koti-ikävä vaivata. Skoone ei ollut Uusimaa. Pyörittelin ajatusta paluumuutosta monta vuotta. Päällimmäisenä oli huoli toimeentulosta. Mitä töitä yli 50-kymppinen nainen voi nykypäivänä saada? Viimeisen Skoonen-vuoteni aikana tutustuin Mingelin naisiin, jotka myös perustivat oman vaatebisneksen aikuisella iällä. Heidän esimerkkinsä rohkaisemana alkoi suunnitelma omasta vaatekaupasta Helsingissä itää mielessäni. Avajaisia juhlittiin tammikuussa 2010.

Putiikin nimi Nimm tulee Skoonen murresanasta nimm, joka tarkoittaa ”praktisk/lätt” eli ”näppärä/helppo”.

Ja helppoahan vaatteiden ja varsinkin farkkujen ostamisen pitää olla. Astut liikkeeseen, minä autan sinua löytämään juuri sinun vartalollesi hyvin istuvat farkut, jotka vielä lyhennän juuri sinulle sopivan mittaisiksi – ja kaikki tämä samaan hintaan. Kuten eräs asiakkaani totesi: ”Helsingin paras farkkubaari.” Kivan yläosan löytäminen onkin sitten jo pelkästään hauskaa.

On ollut hetkiä, jolloin olen miettinyt, että mitä tulikaan tehtyä, mutta en kadu, en pätkääkään. Elän elämäni parasta aikaa juuri nyt ja olen iloinen ja onnellinen kaikista kohtaamisista putiikissani. Te ihanat asiakkaat olette minun työni innoittajiani ja opastajiani, ja ennen kaikkea, hyviä ystäviäni.

Tervetuloa Nimmiin – aikuisten naisten farkkukauppaan!

Hanne Renholm